Életmód

Őszintén beszélt fájdalmáról a fiatal apuka, aki gyógyíthatatlan agytumora miatt nem láthatja felnőni kisfiát

Még csak 29 éves, most lett apuka, és máris az elmúlás fájdalmával kell szembenéznie a Jack Donovan nevű férfinak, akin egy hiányzó kromoszóma miatt nem segítenek a kezelések.

Jack Donovan tavaly novemberben lett édesapa, amikor párja, Amy Prothero életet adott Jaxon nevű kisfiuknak. A család igazi áloméletet élhetne, hiszen fiatalok, szépek és boldogok – csakhogy a fiatal apuka napjai szó szerint meg vannak számlálva.

A 29 éves férfit nemrég agytumorral diagnosztizálták. A legnagyobb probléma ugyanakkor nem maga a betegség, hanem az, hogy Jackből hiányzik egy bizonyos kromoszómadarab, így egy rák ellenes kezelés sem használ neki. Eddig azt mondták neki, 15 évet élhet, miután azonban kiderült a kromoszómahiba, a várható élettartama 7 évre csökkent.

Jack Donovan és kisfia.

Jack egy interjúban elmondta, próbál nem gondolni rá, hogy nem láthatja felnőni a gyermekét. És az előtte álló évek sem ígérkeznek könnyűnek: az apukát folyamatos fejfájás, szédülés és hányinger kerülgeti, így egyedül a házat sem hagyhatja el.

Felesége a közös életüket keserédesnek jellemezte: „Mindenki meghalhat hirtelen, de sokkal nehezebb, ha biztosan tudod, hogy hamarosan bekövetkezik.”

mirror

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top