nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Okos otthonok: az elektromos fűtés

Okos otthonok: az elektromos fűtés

A legmodernebb elektromos panelek felszereléséhez, beüzemeléséhez nincsen szükség szakember segítségére.
NLCafé
f Ajánlom

Ha azt hallod, elektromos fűtés, mi jut eszedbe? A kicsi hősugárzó, amit annak idején a fűtetlen fürdőszobában kapcsolgattál a nyaralóban, ha fáztál? Mondhatnánk, hogy jó helyen jársz, ugyanis az is annak tekinthető, ám manapság egészen mást jelent az elektromos fűtés – legalábbis a modern, dizájnos megoldások esetében. Ugyanis ma már nemcsak kiegészítő fűtésként gondolunk rá, hanem a korszerű vagy felújított házakban, lakásokban is egyre többen választják tudatosan ezt alapfűtésnek. Nem véletlen, hogy az utóbbi években jelentősen megnőtt a kereslet a jó minőségű elektromos fűtési megoldásokra. Sokan választanak otthonaikban új szigetelési eljárásokat és jó minőségű nyílászárókat, ez pedig megalapozza az elektromos fűtés iránti igény növekedését, de a napelemrendszerek kedvező ára és a tudatos vásárlói döntések is növelik a keresletet.

Na de miért?

Az ugyan még mindig megállja a helyét, hogy a hagyományos fűtési megoldásokkal kedvezőbb áron lehet előállítani meleget, ám összességében ez a tény nem vetekszik az elektromos fűtés valódi előnyeivel, a biztonsággal, a gyors kiépítéssel, a tiszta működéssel és azzal, hogy helyiségenként jól vezérelhető – már ha modern elektromos fűtőpaneleket használunk.

A legmodernebb fűtőpanelek mellett többféle elektromos fűtés is létezik. A gyorsan felmelegedő hősugárzók elsősorban a közvetlen környezetüket fűtik, arra nem alkalmasak, hogy a helyiség levegőjét felmelegítsék. Az elektromos padlófűtés is opció, érdemes szakértővel egyeztetniük azoknak, akik ezt a megoldást választják, hogy megfelelő e az otthonuk a rendszer optimális működtetéséhez. A hőtárolós kályha is szóba jöhet elektromos fűtés esetén, ezt elsősorban éjszakai áramról érdemes működtetni. 

elektromos fűtés

A modern elektromos fűtőpanelek egyik legnagyobb előnye az, hogy szakember segítsége nélkül felszerelhetők, beüzemeltethetők. Elég csupán a falra csavarozni a paneleket, a konnektorba csatlakoztatni, bekapcsolni, és a fűtés üzemkész lesz akár egy nap alatt is. Közvetlenül az elektromos hálózathoz is csatlakoztathatók, de ennek kivitelezéséhez mindenképpen szakember kell. Mivel a modern fűtőpanelek nem igényelnek karbantartást, esetükben nem kell járulékos költségekkel számolni. Az is a modern panelek mellett szól, hogy egyszerűen kezelhetők, egyedi körülményekhez igazíthatók, biztonságosak és nagyon dizájnosak.

Kapcsolódó

A szakértő válaszol! A nők többsége már találkozott intim és bőrgombás problémákkal, de sokan nincsenek tisztában a tünetekkel és a lehetséges gyógymódokkal. Legyen képben és tegye fel kérdéseit szakértőnknek!


Kérdeznék!

Szponzorált tartalom
Megosztás Facebookon