Életmód

A színpadon lett rosszul a vadásznap házigazdája, újra kellett éleszteni

Gyűjtést szerveztek az egyik kórház intenzív osztályának támogatására, de a főszervező rosszul lett. Szerencsére az érintett intenzív osztály vezetője épp a helyszínen volt.

Múlt szombaton rendezték a mosonmagyaróvári vadásznapot, ahol a Karolina kórház intenzív osztályának segítésére indított közösségi kampányt is népszerűsítették.

A vadásznapot több mint 20 éve a Lajta-Hanság Zrt. szervezi, így ott volt a vállalat elnöke, Preiner József is. Még elkészülhetett a közös fotó vele, illetve a kampány többi támogatójával, ám a rendezvény házigazdája a megnyitó előtt rosszul lett a színpadon – írja a Kisalföld.

Hamar kiderült, hogy akut kardiológiai probléma miatt újra kell éleszteni a férfit. Szerencsére a helyszínen volt a Karolina kórház intenzív osztályának vezetője, Hidi Eszter főorvos, aki azonnal megkezdte az újraélesztést, és a kocsijában is volt lélegeztetésre használható ballon.

A férfit a mosonmagyaróvári intenzív osztályra szállították, majd állapota stabilizálódása után Győrbe vitték.

Hidi Eszter főorvos később azt mondta, nekik ez a munkájuk, de nagyon jó volt látni, hogy a helyszínen több ember is szakszerű segítséget tudott nyújtani az újraélesztéshez.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top