Életmód

Még a villanykörtét sem tudja kicserélni a millenniumi generáció

NLCafé | 2018. Szeptember 10.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás

Ugye megvan az a vicc, hogy hány ember kell ahhoz, hogy kicseréljenek egy villanykörtét? Nos, új kutatások szerint, ha a millenniumi generáció tagjairól van szó, akkor több mint kettő.

Lesújtó eredménye lett annak a felmérésnek, amit az ausztrál Airtasker oldal készített látogatói között arról, milyen ház körüli munkákat tudnak elvégezni saját maguk. A kérdőívet kitöltő 18–24 évesek 84 százaléka elismerte, hogy nem tudják, hogyan kell cserélni a villanykörtéket. A millenniumi ifjak 74 százaléka elismerte azt is, hogy egy lapra szerelt bútort sem tudna összerakni, inkább fizet érte valaki másnak.

 

A fiatalok

A szakértők úgy vélik, hogy a fiataloknak nincsenek meg az alapvető barkácskészségeik, mert a korábbi generációknál hosszabb ideig élnek a szüleikkel, így nem kell háztartási feladatokat tanulniuk.

A szüleikkel élő fiatal felnőttek száma az Egyesült Királyságban az 1996-os 21 százalékról 26 százalékra nőtt 2017-re.

A kutatás azt is megállapította, hogy a fiatalok átlagosan 83,79 fontot költenek arra, hogy szakember végezzen el nekik olyan dolgokat, amiket a korábbi generációk tagjai megoldottak maguk. A millenniumi generáció tagjairól a felmérés azt is megállapította, hogy nemcsak azért hívnak szakembert, mert nem értenek a villanykörte becsavarásához, de idejük sincs rá a tanulás ás a munkahelyi kötelezettségek miatt.

Metro