Életmód

Teszt: ezek a legfinomabb diákcsemegék

Élelmiszer-biztonsági szempontból minden termék megfelelt a Nébih tesztjén, de jelölési hiányosságok miatt 7 esetben indult eljárás.

Diákcsemegéket tesztelt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Szupermenta programjában. A hivatal szakemberei 14 termék mikotoxin-, penész- és növényvédőszermaradék-vizsgálatát végezték el.

A csemegék élelmiszer-biztonsági szempontból megfeleltek, szalmonella és E. coli baktérium sem volt kimutatható a ropogtatnivalókban. Jelölési hiányosságok miatt viszont 7 esetben figyelmeztetni kellett a vállalkozókat.

A probléma jellemzően az volt, hogy egyes összetevők mennyiségét „változó arányban” kifejezéssel adták meg a gyártók. Ez viszont csak akkor használható, ha az összetevők arányai nem térnek el jelentősen egymástól.

A vizsgálat során meg is kóstolták a diákcsemegéket. A vakteszt során a hagyományos (10 termék) és a speciális (4 termék) diákcsemegéket külön rangsorolták. Ezek voltak a legkedveltebbek:

Hagyományos diákcsemegék

 

Speciális diákcsemegék

A teljes rangsort itt tudod megnézni (.xlsx).

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top