Életmód

Ez a kapuzárási pánik első jele a férfiaknál

30 év húsevés után hirtelen vegán életmódra váltani? A kutatók szerint a háttérben az életközepi válság állhat, legalábbis ami a férfiakat illeti.

Miből sejthetjük, hogy egy férfi kapuzárási pánikot él át? Egy friss tanulmány szerint nem abból, hogy sportkocsit, vagy motort vesz, esetleg tetoválást csináltat, vagy beiratkozik a konditerembe. Az életközepi válság biztos jele állítólag az, ha 40 és 50 éves kora körül a férfi vegán életmódra vált.

vegán életmód

A brit Bupa Health Clinics a tanulmányhoz 3000 felnőttet kérdezett ki az életmódjáról, így derült ki, hogy 40-50 körül 47% biztosan elkezd az idő múlásán és az egészségén aggódni – és ez sokkal inkább érinti a férfiakat, mint a nőket. Olyannyira, hogy 24%-uk ebben az életkorban vegán életmódra vált, 31%-uk pedig benevez valami olyan nagyszabású sportversenyre, mint a maraton.

Aki nem adja fel a húsevést, az is jobban ügyel az egészségére: a kutatók szerint 53% mérsékli az alkoholfogyasztását, vagy teljesen józan életmódra vált. 6%-ot pedig az motivál, hogy tartsa az iramot fiatalabb párjával. 

metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top