Életmód

Végiggürcölte az életét, mégsem vonulhat nyugdíjba a csongrádi asszony

Az utolsó 25 évben a postánál dolgozott, de megromlott az egészsége, ezért kirúgták. Hiába dolgozott 1970 óta bejelentett munkahelyeken, mégsem tud elmenni nyugdíjba.

Dolgozni már nem tud, mert lényegében belerokkant a munkába, de még bő egy évig nem mehet nyugdíjba egy maroslelei asszony. Kurusa Jánosné postásként dolgozott, a munkában tönkrement a lába, műteni kellett, és a válla, a keze sem működik megfelelően. Egészségileg alkalmatlannak nyilvánították, és kirúgták – írja a Hvg.hu.

A 63 éves asszony úgy gondolta, a Nők 40 programban nyugdíjba vonulhat, hiszen 1970 óta dolgozott, és három gyereke született. Ám hiába jelentették be minden munkahelyén, nem minden számít bele a jogosultságba.

Levonták az ápolás díjat, a munkanélküli járadékkal kihúzott időt, valamint hiányoztak az egyik gyerek születési dokumentumai is. Így a legalább 32 év kereső tevékenység helyett neki csak 29 és fél év jött össze.

Nem is tudom, hogy mihez kezdjek ezzel, olyan méltatlan, hiszen világéletemben gürcöltem.

Az asszony 120 ezer forintot keresett, amíg dolgozott, most havi 48 ezer forint álláskeresési ellátást kap jövő év végéig. Várja, hogy kiteljen az ideje.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top