nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Trópusi gigahalakat láttak Skócia partjainál

Trópusi gigahalakat láttak Skócia partjainál

Az elmúlt héten kétszer is találkoztak holdhalakkal a halászok Skócia partjainál. A gigászi tengeri lények élőhelye a trópusokon van, de az elmúlt években egyre többször találkozni velük északon.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Idén már négyszer láttak holdhalakat Skócia partjai közelében, a múlt héten két észlelés is volt. Az alapvetően trópusi vizekben élő holdhalak a tengeri áramlatokkal úsznak, eddig soha vagy nagyon ritkán lehetett őket Skócia közelében megfigyelni.

Az elmúlt években viszont rendszeresen bukkannak fel holdhalak a skót partok közelében, főként augusztusban. A Hebridean Whale and Dolphin Trust tengeri megfigyelőcsoport tagjai pénteken láttak egy holdhalat Skye szigeténél, egyet pedig szerdán Ardnamurchannél.

Forrás: Stephen Frink/CORBIS/Corbis via Getty Images

A holdhal hatalmasra növő faj, a legnehezebb a csontos halak között, kifejlett korában elérheti az egy tonnás súlyt és a 180 centiméteres testhosszt is. Fő tápláléka a medúza, amiért akár 610 méter mélyre is képes lemerülni – írja a BBC.

A szakértő válaszol! A nők többsége már találkozott intim és bőrgombás problémákkal, de sokan nincsenek tisztában a tünetekkel és a lehetséges gyógymódokkal. Legyen képben és tegye fel kérdéseit szakértőnknek!


Kérdeznék!

Megosztás Facebookon