Életmód

Meglepő, mi a hosszú élet titka egy 100 éves asszony szerint

Mindennap csinálja, immár 82 éve. Ő erre esküszik, nem pedig az alkoholmentes életre.

Akad olyan matróna, aki az alkoholmentes életre esküszik, más pedig épp az ellenkezőjére, a napi egy pohár borra. Olyan hölgy is előfordul, aki úgy véli, a férfimentes életformának köszönheti a hosszú életet, de a termálvízben való fürdés jótékony hatása is „benne van a pakliban”. Kinél éppen mi működik! Most egy újabb alternatíva bukkant fel a hosszú élet titkára.

A 100 éves Cecilia Reeve állítja, a napi lóversenyfogadás kell ahhoz, hogy az ember ilyen hosszú kort megéljen. Az angliai Cheltenhamben élő néni már egész fiatal korában elkezdett lovizni, s imádja a tippeléssel járó izgalmakat. Szerinte hosszú életének a titka az, hogy naponta 1 fontot (átszámítva mintegy 365 forintot) fogad lóversenyen.

Forrás: SWNS

Gondozója, a 66 éves Susie Moore jár el naponta a fogadóirodába az idős asszony helyett, és teszi meg Cecilia fogadási tippjeit. „Azt hiszen, ez tartja fitten az agyát” – véli az ápolónő, aki akár esik, akár fúj, rendületlenül eljár a fogadóirodába nap mint nap az idős asszony kedvéért.

Az angol matróna már 82 éve szerencsejátékozik, és eddig összesen körülbelül 30 ezer fontot (átszámítva közel 11 millió forintot) költött lovira. Mikor „le van tudva” az aznapi fogadás, teázgatással tölti az idejét, valamint azzal, hogy megnézi a tévében a futamokat.

Még további szép és lovizással teli éveket kívánunk!

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top