Életmód

Ezért betegít meg az iskolakezdés

Alig néhány hét telik el az iskolakezdés után, és a gyerekek nagy része ágynak dől.

Beteg lesz az iskolakezdés után pár héttel nagyon sok gyerek – számolt be a Tények. Ennek az az oka, hogy a diákok nagyon izgatottak az iskolakezdés előtt, ami hatással van az immunrendszerükre. Az iskolában viszont összekeverednek azok a kórokozók, amelyeket a gyerekek hoznak magukkal.

A bacikat akár tüsszentéssel is átragaszthatják egymásra a diákok. Leggyakrabban a felső légutakat érinti, amit láz, köhögés és torokfájás kísérhet, de gyomor- és bélproblémákat is okozhat.

A pozitív stressz is stressz, a negatív stressz meg pláne, tehát amikor iskolába kerülnek, akkor izgalomban van, ami kihat az immunrendszerre” – magyarázza Varga Károly gyermekorvos.

A szülőknek különböző praktikáik (mint például sok gyümölcs- és vitaminfogyasztás) vannak arra, hogy mivel tudják erősíteni a gyerekek immunrendszerét, de egy szakértő szerint a különböző gyógyteák is segíthetnek. Mindemellett a rendszeres kézmosás is fontos.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top