Életmód

Csodaszép képeket fest a 95 éves vak nagyi

Férje halála után kezdett el festeni az idős asszony. Állatok, madarak és természeti tájak dominálnak az emlékezetből alkotott munkáin.

A skóciai Bothwellben élő 95 éves Margaret McNeil már több mint 350 festményt készített annak ellenére, hogy alig lát. Az egyik szemére teljesen vak, a másikra csak részlegesen, így az emlékeiből „táplálkozik”, amikor nekiáll festeni.

Margaret férje, George 1994-ben halt meg, az idős asszony akkor kezdett el művészeti kurzusokra járni. Tanára egyből felfigyelt a festészet iránti szenvedélyére, és bátorította az alkotásra, még ha a látása fokozatosan romlott is.

Forrás: Metro

Festményei – amelyek állatokat, madarakat és természeti tájakat ábrázolnak – szemet gyönyörködtetőek. Ha rájuk nézünk, fel sem merül bennünk, hogy olyan festő készítette, aki csak az egyik szemével lát, de azzal is csak homályosan.

Margaret egyébként háromszoros nagymama, és még mindig aktív életet él. A hobbifestészeten kívül gyakran süt, tortáit pedig elajándékozza a helyi templomi közösségnek, a rendőrőrsnek és a fogorvosnak.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top