Életmód

Megható! Alzheimeres nagyiját kérte fel koszorúslánynak

Az esküvőre készülő unoka szerette volna, ha minél több családi élménnyel gazdagodik még az idős asszony, mielőtt teljesen elveszti az emlékeit.

Amikor 10 évvel ezelőtt Leanne McQuillant eljegyezték, már tudta: nagymamáját, Shirley Moodie-t kéri fel koszorúslánynak. Az idős asszony mindig azzal viccelődött, hogy ő lesz unokája koszorúslánya, Leanne pedig meg akarta adni ezt a csodaszép élményt imádott nagyijának, akinél időközben Alzheimer-kórt diagnosztizáltak.

Amikor felkértem, egyből igent mondott. Annyira boldog és izgatott volt. Mindenkinek elújságolta, hogyan vonul majd be a templomba. Mióta kiderült, hogy alzheimeres, nagyon gyorsan romlott az állapota. Ugyanez volt a nagypapámmal is. Lehet, hogy jövőre, már nem is emlékszik arra, hogy ki vagyok, ezért volt számomra még fontosabb, hogy ő legyen a koszorúslányom. Nagyon különleges volt. Megkértük a fotósokat, hogy minél több képet készítsenek róla. Szerettem volna, ha annyi boldog emléke és fotója lenne, amennyi csak lehetséges” – mesélte utólag Leanne.

Forrás: Metro

Az idős asszony – aki 3 évvel ezelőtt veszítette el a férjét – imádta, hogy ő lehetett az esküvőn a koszorúslány, direkt erre alkalomra vásárolt egy ruhát.

Az újdonsült házaspár kitett egy emléktáblát a szertartáson, amelyet az elhunyt családtagoknak szenteltek, s minden esküvői ajándékot jótékony célra ajánlottak fel. „Nagyon jó volt, hogy a nagyim ilyen fontos szerepet  töltött be a nagy napomon, örök emlék” – vallotta be az ifjú feleség.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top