Életmód

Mosógépekkel segített rászoruló diákjain az iskolaigazgató

Miután több jó képességű diákja is lógni kezdett koszos ruhái miatt, az igazgató úgy döntött, kezébe veszi a dolgokat.

„Az egyik diákom konkrétan sikítozni kezdett és zokogott, mikor a biztonsági őr megállította, hogy belenézzen a táskájába. Mint kiderült, a lány és családja hajléktalan, a zsákban pedig a koszos ruháit hordta magával” – idézi a CNN amerikai hírcsatornának Akbar Cookot, a New Jersey-i West Side Középiskola igazgatóját.

mosógép rászoruló diák jótékonyság igazgató

Kép forrása: Youtube

Cook elárulta, nem az említett kislány az egyetlen olyan tanuló az iskolában, akinek nincsenek tiszta holmijai. „Jó képességű gyerekekről van szó, akiket az osztálytársaik sajnos rendszeresen zrikálnak a koszos ruháik vagy a testszaguk miatt. Néhány éve épp azért írunk elő sötétebb egyenruhákat, hogy könnyítsünk ezeknek a rászoruló gyerekeknek a helyzetén.”

Az igazgató szerint a helyzet mostanra tarthatatlanná vált. „Azt vettük észre, hogy a rászoruló, ugyanakkor jó képességű diákok közül sokan rendszeresen hiányoznak. Lógnak, hogy egész pontos legyek, méghozzá havi 4-5 napot átlagban. Azért nem jönnek iskolába, hogy legalább azokon a napokon megússzák a társaik gonoszkodását.

Cook a közelmúltban éppen emiatt úgy döntött, véget vet az áldatlan állapotoknak, és támogatásból berendezett egy komplett kis mosodát az egykori öltözőben. „5 mosógépet és 5 szárítógépet szereltünk be, amit tanítás után, délután 3-tól 6-ig ingyen használhatnak a diákjaink. Egy felügyelő tanár mindig van mellettük, hogy segítse és gyorsítsa a folyamatot, valamint azért, hogy megtanítsa a gyerekeket a mosás trükkjeire.

Az igazgató elmondta azt is, miután az országban híre ment a „patyolatnak”, szinte minden államból kaptak tisztítószereket a gépek működtetéséhez. „Nem tudunk elég hálásak lenni a támogatásért, reméljük, hogy a példánkat más, hozzánk hasonló iskolák is követni tudják majd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top