nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Kidobták a Tescóból, mert túl kövér volt

Kidobták a Tescóból, mert túl kövér volt

„Elismerem, hogy van rajtam néhány plusz kiló, de ez nem lehet ok arra, hogy így bánjanak velem” – nyilatkozta a férfi az eset után.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

A 27 éves brit férfi az Independent című brit lapnak mesélt a történtekről. Elmondta, milyen mélységesen felháborította az, ahogy az üzlet biztonsági őre beszélt vele. „Aznap 31 fok volt. Semmi másra nem vágytam, csak egy fagylaltra, hogy lehűthessem magam” – mesélte Matthew Brackley, majd elismerte, póló nélkül próbált bemenni az otthonához közeli Tescóba.

„Elismerem, hogy van rajtam néhány pluszkiló, de a törvény nem tiltja, hogy póló nélkül menjek vásárolni” – magyarázta a fiatalember, akinek állítása szerint rengeteg időbe telt, mire legyőzte félelmét, és póló nélkül mert mutatkozni más emberek előtt.

testsúly diszkrimináció tesco

Kép forrása: Independent

„Amikor aznap beléptem az üzletbe, a biztonsági őr azonnal elindult felém, és rám üvöltött, hogy azonnal távozzak. Nem tudtam, mit csináltam rosszul, teljesen összezavarodtam” – mesélte Matthey, aki hiába kérdezte a biztonsági őrt, miért küldi őt el, nem kapott választ. A fiatalember elmondta azt is, biztos benne, hogy az őrnek a súlyával volt gondja, mert volt egy másik félmeztelen vásárló is az üzletben, ám őt senki sem vegzálta. Matthew szerint azért, mert izmos volt és fitt.

Az esettel kapcsolatban megszólalt a cambridge-i üzlet vezetése is. Elmondták, kivizsgálják az esetet, egyúttal bocsánatot kértek Matthew-tól, és kárpótlást ajánlottak fel neki.

Megosztás Facebookon