nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Varjakkal szedetik a szemetet a franciák

Varjakkal szedetik a szemetet a franciák

Intelligens varjak gyűjtik a szemetet egy franciaországi szabadidőparkban.
Avatar
MTI/NLCafé
f Ajánlom

Vetési varjakat állítanak munkába az eldobott cigarettacsikkek begyűjtésére egy franciaországi szabadidőparkban. A 6 varjút megtanították arra, hogy szedjék fel a földről a csikkeket és más szemetet, és a jövő héttől kezdenek el dolgozni a nyugat-franciaországi Vendée térségben lévő Puy de Fou történelmi témájú parkban.

Nemcsak az volt a célunk, hogy takarítsanak, mivel látogatóink általában ügyelnek a tisztaságra, hanem az is, hogy megmutassuk, a természet maga is megtaníthat minket a környezetünkről gondoskodni” – mondta Nicolas de Villiers, a park illetékese.

A vetési varjak a varjúfélék családjába tartoznak, csakúgy mint a csóka és a holló, és különösen intelligens állatok, a megfelelő körülmények között „képesek az emberrel is kommunikálni és kapcsolatot építeni játékon keresztül”.

Egy ízletes madáreledelt tartalmazó doboz segítségével ösztönzik a varjakat arra, hogy takarítsák a parkot, minden alkalommal, amikor elhelyeznek benne csikket vagy valamilyen kicsiny szemetet, kapnak az eleségből.

Megosztás Facebookon