Életmód

„Légyszi, soha többet ne kritizáld a lányom alakját! És másét se!”

Az után, hogy az egyik óvodai dadus puszta kedvességből kislánya súlyára tett megjegyzést, a kétgyerekes Danielle billentyűzetet fogott, és Facebook-posztban magyarázta el, miért végtelenül káros ez.

Pontosan tudom, hogy a dada, aki a minap megállapította a lányomról, hogy igazi vasgyúró, majd rám kacsintva a súlyáról érdeklődött, nem akart rosszat. Én mégis megkértem rá, hogy ne csináljon többet ilyet: se az én lányommal, se máséval. Pláne nem akkor, ha a gyerek még hallótávolságon belül is van” – kezdte tanulságos Facebook-bejegyzését Danielle Sherman-Lazar.

A kétgyerekes mamiblogger, aki tapasztalatairól és meglátásairól rendszeresen ír cikkeket a Scary Mommy, a The Bluntmums és a Today oldalára, ráadásul harcosan küzd az evési rendellenességek ellen, elismeri, hogy kétéves kislányának még mindig vannak hurkák a karján. „Azt hallottam, hogy ezek az egyébként végtelenül cuki hurkák eltűnnek majd, ahogy a gyerek megtanul járni, az én lányom esetében viszont maradtak.”

Danielle azt mondja, mióta a dada nekiszegezte a kérdést, ott az óvodában, azóta ezen jár a feje. „Kérlek, kérlek, kérlek, soha ne csináljatok, és főleg ne kérdezzetek ilyet a kicsik jelenlétében! A gyerekem még csak kétéves, szóval nem hiszem, hogy megértette, mit kérdez tőlem a néni. Van viszont két tökéletesen működő füle, amivel sok mindent hall, és aminek köszönhetően mindent megjegyez.

Hogy honnan tudom, hogy valamit megjegyzett? Hát onnan, hogy elismétli. És én nem akarom, hogy ezt a két mondatot ismételgesse. Már csak az hiányozna, hogy rögzítse magában, hogy ő »túl nagy és nehéz« éppen akkor, amikor még ilyen fiatal és sérülékeny. Szóval azért, hogy megóvjam őt, egy ilyen kérdésre mindig, mindenkor úgy fogok válaszolni, hogy a lányom egészséges, boldog épp ezért úgy tökéletes, ahogy van. Nem a testsúlya határozza meg azt, hogy milyen értékes.

Danielle a poszt végén arról ír, ha majd már nem lesznek, igenis hiányozni fognak neki kislánya hurkái. Olyannyira, hogy most képeket készít majd róluk, hogy ha felnő, megmutathassa lányának, és elmondhassa, mennyire csodaszép volt már akkor is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top