Életmód

Elszeparálják a fesztiválozókat a Liszt Ferenc repülőtéren

Külön zónát hoznak létre a ferihegyi repülőtéren a Sziget fesztiválról hazainduló külföldieknek, akik sokszor napokat töltenek a légi kikötőben, mire fel tudnak szállni a repülőgépükre.

Szerdán kezdődött el a 25. Sziget Fesztivál, a Liszt Ferenc repülőtér pedig felkészült arra, hogy akár napokat náluk tölthetnek a fesztivál után a járatukra váró külföldiek. Huszka Péter, a Budapest Airport forgalmi igazgatója az Inforádiónak elmondta: ennek elsősorban az az oka, hogy a nagy érdeklődés miatt nem mindenkinek jut jegy az első hazainduló repülőgépre, vagy épp csak néhány nappal a fesztivál vége után indul a legkorábbi járat az adott desztinációra.

A repülőtér üzemeltetője ezért dedikált pihenőhelyek kijelölésével és a takarítás sűrítésével készül erre az időszakra, a pihenőhelyeket az ilyenkor egyébként is tömött indulási szinttől és a check-in pultoktól távolabb, az érkezési szinten jelölik ki, ahol ideiglenes fekvőhelyet is vásárolhatnak maguknak a fesztiválozásban megfáradt vendégek.

Nemcsak a fesztiválozókra, hanem hátizsákjukra is kiemelt figyelmet fordít a repülőtér: hatezer darab erős műanyag zsákkal várják őket, ezekbe csomagolják a táskákat, hogy az esetlegesen lelógó hevederek, szíjak és kiegészítők ne okozzanak fennakadást a csomagszállító rendszerben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top