Életmód

Frizurája miatt rúgta ki a British Airways az egyik munkatársát

Nem engedte a légitársaság az egyik férfi munkatársnak, hogy kontyban viselje hosszú haját, mert a cégnél azt csak a nők tehetik.

A British Airways egykori dolgozója, Sid Ouared szexizmussal vádolja egykori munkaadóit. A férfi szerint azért rúgták ki, mert hosszú haját kontyban viselte.

„A hajad olyan, mint a lányoké” – mondta neki több alkalommal is a légitársaság menedzsere.

Ouared, aki szerint a vállalat egységes politikájának rugalmasabbnak kellene lennie, mindössze két hétig dolgozott a Heathrow reptéren mint ügyfélszolgálati képviselő, még szerződése véglegesítése előtt elbocsátották.

A férfi a Daily Mailnek elmondta, hogy nem volt tudatában annak, hogy a frizurája problémát fog okozni, de miután elkezdett dolgozni, turbán viselésére szólították fel. A Britsh Airwaysnél ugyanis a férfi alkalmazottak hosszú hajukat sem kiengedve, sem kontyban nem viselhetik. A légitársaság nem engedi, hogy a haj az arcba lógjon, vagy az ing gallérját érintse, a lófarok pedig csak akkor engedélyezett, ha raszta haja van az illetőnek.

Mirror

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top