Életmód

Álláskereső kutyusok olvasztják a dolgozók szívét

Az elmúlt napokban alaposan meglepődhettek azok, akik a munkahelyükön a beérkező szakmai önéletrajzokat kezelik. A CV-k tengerében ugyanis egyre-másra tűnnek fel cuki kutyák, amelyek profi álláskeresőket megszégyenítő módon jelentkeznek munkára.

Az Álláskereső kutyusok elnevezésű akciót egy szentendrei jótékonysági szervezet hívta életre, amelynek lényege, hogy gazdit találjanak egy sor szupercuki ebnek. Eddig semmi különös nincs ebben, hasonló akciókkal szinte bármelyik nap lehet találkozni.

Ennek a kampánynak a specialitása, hogy a kutyáknak saját szakmai önéletrajzot, CV-t gyártottak, amelyben minden szerepel a szakmai tapasztalatoktól a tulajdonságokon át a jószág különféle képességeinek (pl.: kutyákkal barátkozás, szobatisztaság) bemutatásáig. Sőt, még saját kezű, azaz inkább saját mancsú aláírás is szerepel a CV-ken, mint az a lenti Facebook-poszton is látható. 

Az elkészült szakmai önéletrajzokat azonban nemcsak az akció Facebook-oldalán lehet megtekinteni, hanem álláskereső oldalakra is felkerültek, sőt különböző cégek álláskereső e-mail-fiókjaiba is megérkeztek a CV-k, a kétlábú jelentkezők mellett. 

Érdemes szétnézni az Álláskereső kutyusok Facebookján, egyik blöki cukibb, mint a másik. Akinek megolvadt a szíve és munkát adna valamelyik négylábúnak, a munkatars@allaskeresokutyusok.hu emailcímen érdeklődhet a részletekről. Megpróbáltuk a címben szereplő domaint is felkeresni, egyelőre azonban úgy látjuk, ha lesz is weboldaluk az ebeknek, az még nem készült el. 

Korábban az Egyesült Államokban szerveztek innovatív örökbefogadási akciót, akkor a Tinder társkeresőn regisztrálták a menhelyi kutyusokat, akikkel a leendő gazdáik randit szervezhettek. Ennek mintájára egyébként már külön okostelefonos alkalmazás is készült, az otthontalan kutyák és cicák befogadására.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top