Életmód

Olajoshordók úsztak a Dunán

A MOL feliratú hordókat egy horgász látta meg Dunaújváros környékén. Egyelőre nem tudni biztosan, hogyan kerültek a folyóba.

A Dunán úszó olajoshordókról tett fel képeket és rövid leírást egy horgász egy zárt Facebook-csoportban. Azt írta, hogy Dunaújváros fölött, Kulcs magasságában horgászott, mikor egyre több olajoshordó jelent meg a vízen – írja az Index.

Az egyik annyira közel került a parthoz, hogy kiszedte a folyóból. A MOL feliratú hordón még rajta volt a záróplomba, a címkéje szerint pedig dízel motorolaj volt benne.

A MOL megkereste a horgászt, hogy pontosan hol és mennyi hordót látott, és felvennék a kapcsolatot a katasztrófavédelemmel. A cég egyik munkatársa annyit közölt vele, hogy nem tőlük kerültek a hordók a Dunába.

Az Index egyik környéken lakó olvasója szerint a Duna kulcsi szakaszán egy három uszályból álló szállítmányt toló hajó megrekedt. Valószínűleg ezekről az uszályokról kerülhettek a hordók a folyóba.

Frissítés:

A MOL közleményben jelezte, hogy a MOL logós kenőolajas hordók nem a vállalat telephelyéről kerültek a Duna vizébe, és nem a MOL tulajdonában állnak. Évente 150 ezer hordó kenőolajat értékesítenek, de közúti szállítással.

A vállalat azonnal kezdeményezte az ügy kivizsgálását, és követve az ilyenkor érvényben lévő szabályokat, értesítette a katasztrófavédelmet. Hozzátették, a katasztrófavédelemmel együttműködve készek részt venni a mentesítésben.

Frissítés 2:

A katasztrófavédelem közölte, hogy az ügyeletükre az elmúlt napokban nem érkezett bejelentés olajoshordókkal kapcsolatban, ők is csak a Facebookról értesültek az esetről. Megkezdték a hordók felkutatását, de sem tegnap este, sem ma délelőtt nem találták egyet sem.

A katasztrófavédelem azt kéri, hogy ha valaki veszélyes helyzetet lát, előbb hívja a 112-es segélyhívó számot, csak utána posztoljon a közösségi oldalakra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top