Életmód

Módszeresen fosztogatják a BKK jegykiadó automatáit

Jellemzően a visszajáró pénz elé tett torlasszal tartják bent az automatában a pénzt a tolvajok, hogy aztán ők vegyék ki a felgyűlt aprót.

Ugyanazokat az embereket szokta látni a Közlekedő Tömeg blog egyik munkatársa Budapest különböző pontjain a BKK jegykiadó automatái körül. Ők azok, akik időnként pár másodpercre matatnak valamit a gépekkel, és később rendszeresen visszajönnek megnézni, maradt-e apró a kiadónyílásban.

Az Index kísérte el a szakértőt néhány automatához, ahol kiderült, hogy rendszeresen próbálják különböző trükkökkel bent tartani a visszajáró pénzt az automatában. Öntapadós papírt ragasztanak a visszajáró nyílása elé, vagy kis műanyagdarabkával torlaszolják el azt, így az apró nem tud lehullani a tárolónyílásba.

MTI Fotó: Mohai Balázs

Az is előfordul, hogy a megvásárolt jegyet, bérletet nem hagyják leesni a tárolóba valamilyen akadállyal. Ha később még érvényességi idő előtti bérletet találnak az automatában, azt visszaválthatják a jegyváltó irodákban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top