Életmód

Új hírek jöttek a balatoni villámcsapás sérültjeiről

Még ketten vannak kórházban a gyenesdiási villámcsapás négy sérültje közül.

Péntek délután négy embert, három nőt és egy férfit vittek a mentők kórházba, miután a gyenesdiási strandon villám csapott egy fába és az alatta álló emberekbe. A villám közvetlenül három embert sújtott. Közülük két sérültet a helyszínen újra kellett éleszteni, a negyedik ember pedig esés során szerzett könnyebb fejsérüléseket.

A Keszthelyi Kórház főigazgatója az MTI érdeklődésére hétfőn közölte, hogy a hétvégén elhagyhatta a kórházat az a német nő, aki esése miatt szenvedett könnyebb sérüléseket, illetve szintén hazatérhetett az a fiatal nő, akit közvetlenül is sújtott a villámcsapás. Rajtuk kívül egy középkorú férfit vittek a keszthelyi egészségügyi intézménybe, de ő is jól van, a hétvégén a keszthelyi intenzív osztályról átvitték Zalaegerszegre.

Fotó: Mohai Balázs, MTI

A villámcsapásban megsérült páciensek egy család tagjai, az apát és lányát ápolták Keszthelyen, az anyát pedig a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházba vitték mentőhelikopterrel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top