Életmód

255 kebabot falt be 23 perc alatt a 44 kilós lány – videó

Új falóharcost díjaztak egy törökországi étteremben, egy szupervékony diáklány döntötte meg az eddigi rekordot.

255 darab shish kebabot falt be 23 perc alatt egy 44 kilós fiatal nő egy törökországi evőversenyen, ezzel új győztest avattak személyében.

Az Antalya egyik éttermében tartott versenyen Ceren Yilmaz a 4 kiló shish kebab mellé evett még egy nagy adag salátát, egy vekni kenyeret, és mindezt leöblítette 3 pohár ayrannal (török joghurtitallal) és 2 pohár vízzel. Amikor versenybe szállt a 21 éves török diáklány, furcsán fogadták – többek között az étterem tulajdonosa is –, mondván, túl vékony az evőversenyhez. Ám Yilmaz erre rácáfolt, és mindenkit meglepett: megdöntötte a helyi rekordot a befalt 255 kebabbal, ezzel megnyerte a versenyt, így övé lett a fődíj: az 5 ezer új török líra (átszámítva 273 ezer forint) értékű okostelefon.

Mindezen túl még különdíjat is nyert: az elkövetkező 4 hónapban ingyen ehet kebabot az étteremben 306 új török líra (átszámítva 17 ezer forint) értékben – feltéve, ha ezek után még rá tud nézni az ételre.

Majdnem 4 kiló húst megettem, és ezzel megdöntöttem a rekordot” – örömködött Yilmaz, aki előtt Busra Canimoglu tartotta a női rekordot: ő 194 kebabot evett meg 18 perc alatt. A férfiaknál a csúcstartó 300 kebabot evett meg.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top