Életmód

45 kilót ledobott, hogy rendőr lehessen

Még egy nyomós érve volt a pluszkilók elleni küzdelemhez: egyenruhásként akarta eltartani a fiát.

Hihetetlenül inspiráló az amerikai Georgia államban élő James Cornelius története, aki az elkötelezettsége miatt rengeteget fogyott, ugyanis megfogadta, hogy rendőr lesz, hogy eltartsa a fiát. A férfi eredetileg 153 kilót nyomott, és még a futás is nehezére esett, amikor belevágott az edzésbe.

Szükségem volt munkára, hogy gondoskodhassak a fiamról, és rendőrtiszt akartam lenni” – árulta el. Corneliust 2017 augusztusában vették fel a rendőrségre, de az első pillanattól fogva tudta, hogy drasztikus fogyásra lesz szüksége, mivel elbukott az első fizikai alkalmassági vizsgán.

Ahogy elkezdett változtatni a napi életvitelén, egyre fittebbé vált. Először csak ütemes séták voltak, majd jöttek a laza kocogások, idővel pedig már képes volt a tempósabb futásra. Decemberben már hihetetlen előrelépést tett: 10 perccel megjavította a futási idejét az alkalmassági teszten.

A kemény munka kifizetődött: sikeresen teljesítette a fizikai alkalmassági vizsgát, idén júniusban tiszti esküt tett, szeptemberben pedig befejezi a terepmunkáját a rendőrtiszti akadémián.

Az Atlanti Rendőrkapitányságnál annyira büszkék a lefogyott férfira – aki azóta a város délnyugati kerületében dolgozik –, hogy közzétették a Twitteren az előtte-utána fotóját:

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top