nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Megdöbbentő adatok a britek mobilhasználati szokásairól

Megdöbbentő adatok a britek mobilhasználati szokásairól

Hihetetlen, de a britek döntő többsége már az ébredés után a mobiljáért nyúl, sőt közel kétharmaduk még a lefekvés előtt is nyomkodja. Ami még hihetetlenebb, az emberek négyötödének okostelefonja van.
Avatar
MTI/NLCafé
f Ajánlom

Szinte tíz percet sem bírnak ki a britek a mobiltelefonjuk nélkül, átlag 12 percenként „ránéznek” készülékükre a csütörtökön ismertetett adatok szerint. 

Az elmúlt évtizedben kialakult a digitális függőség kultúrája, a felnőttek negyven százaléka az ébredés utáni első öt percben biztosan ellenőrzi telefonját – derült ki a brit távközlési felügyelet (Ofcom) jelentéséből. 

A 35 év alattiak 65 százaléka rögtön az ébredés után a mobiljáért nyúl, 60 százalék pedig még a lefekvés előtti öt percben is használja készülékét.

Az okostelefonok rendkívül elterjedtté váltak a szigetországban: míg 2008-ban csak az emberek 17 százalékának volt, addig manapság már 78 százalékának van. A 16 és 24 év közöttiek körében még ennél is magasabb, 95 százalékos ez az arány.

A felmérés szerint az emberek 71 százaléka sohasem kapcsolja ki a telefonját, 78 százalék pedig úgy gondolja, élni sem tudna nélküle. 

Az Ofcom évente közölt adatai szerint 2017-ben először csökkent a mobilhívások időtartama, az emberek egyre inkább az internetes üzenetküldő szolgáltatásokat, köztük például a WhatsAppot és a Facebook Messengert használják. A nők többet interneteznek a telefonjukon, mint a férfiak, különösen a 18–34 év közötti korosztály.

„Az elmúlt tíz évben megváltozott az emberek élete az okostelefonok elterjedésével, az internethez való jobb hozzáféréssel és az új szolgáltatásokkal. Legyen szó akár a rugalmas munkáról, a hírfogyasztásról vagy az internetes vásárlásról, sokkal több dolgot tudunk menet közben intézni, mint korábban valaha” – fogalmazott az Ofcom piackutatási vezetője.

Ian Macrae hozzátette, míg sokan állandó kísérőjükként nagy becsben tartják az okostelefonjukat, néhányan túl terhelőnek érzik az internetet, vagy épp ellenkezőleg, frusztrálónak, ha nincsenek fent a világhálón.

Megosztás Facebookon