Életmód

A sajtóban kérte ki magának a kislány a szexista megjegyzéseket

Feminista ikonként üdvözölték a 12 éves lányt, miután nyilvánosan felszólalt a szexizmus ellen.

Az ohiói cserkészlány, Julianne Speyer barátnőjével Chesterlandbe ment, hogy többi cserkésztársukkal részt vegyenek a július 4-i felvonuláson. Az esemény mindaddig vidám hangulatban telt, míg a kommentátor nem tájékoztatta a közönséget, hogy a fiú cserkészek Amerika jövőbeli vezetői, és hogy a lánycserkészet „csak szórakozás”.

szexista megjegyzés nagyon felzaklatta Julienne-t, ezért úgy döntött, lépéseket tesz. Levelet írt a helyi lapnak, írása meg is jelent: 

„A nevem Julianne Speyer, 12 éves vagyok, és szeretném tájékoztatni Önt arról, hogy milyen sértett és csalódott vagyok a chesterlandi július 4-i felvonulás kommentátorának a cserkészlányokról és -fiúkról tett megjegyzése miatt. Nagyra értékelném, ha segítene nekem, hogy más emberek is megtudják, mennyi ilyen és ehhez hasonló, rossz eset történik. Úgy érzem, ez mind a lányok, mind a nők számára nagyon sértő, és egyáltalán nincs rendben. Mindig is arra tanítottak, hogy ha valamit igazságtalannak érez az ember, változtassa meg. Én így változtatok. Köszönöm, hogy meghallgatott, remélem, segít nekem.”

A lány levelét több mint 17 000 ember osztotta meg a Twitteren, és rengeteg dicsérő és bátorító kommentet kapott.

Mirror

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top