Életmód

Megvan, mikor indulhat a gyártás a debreceni BMW-gyárban

2023 körül kezdődhet a termelés a BMW debreceni üzemében – írta a Stuttgarter Zeitung szerdán a német autógyártó társaságtól származó adatokra hivatkozva.

A beszámoló szerint a BMW egy szóvivője a lapnak elmondta, hogy az üzemben hagyományos, elektromos és hibrid meghajtású modelleket is gyárthatnak majd. Arról még nincs hivatalos döntés, hogy pontosan mely modellek készülnek Debrecenben. Az viszont biztosnak tűnik, hogy csak BMW kocsikat gyártanak majd, a társasághoz tartozó Mini kisautómárka modelljeinek gyártására nem jön szóba az új, magyarországi üzem.

BMW-gyár az indonéziai Dzsakartában (fotó: Dasril Roszandi Raharjo/NurPhoto)

Az MTI által szemlézett cikkben azt írják, a társaság csak gazdasági szempontok alapján választotta ki Debrecent egy új üzem helyszínének, politikai megfontolásoknak nem volt szerepük a döntésben. Az üzemben évi 150 ezer autót gyárthatnak, de ez csak a kezdeti kapacitás, így csak az első lépést jelentheti az a legkevesebb ezer munkahely, amelyet a nagyjából egymilliárd eurós (322 milliárd forint) beruházással teremtenek.

A BMW Group Magyarország vállalati kommunikációs igazgatója azt mondta, hogy az új üzem a világpiacra fog autókat gyártani, az építkezés pedig várhatóan 2019 második felében indul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top