nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Rájöttek, mitől tűnik fiatalosabbnak az arc

Rájöttek, mitől tűnik fiatalosabbnak az arc

Francia kutatók álltak elő a magyarázattal. Jó hír, hogy ezek szerint sminkkel is fiatalítható az arc.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

20 és 80 év közötti, kínai, latin-amerikai, dél-afrikai és fehér, francia nők képeit tanulmányozták a Grenoble-i Egyetem kutatói, akik arra voltak kíváncsiak, hogy milyen kapcsolat van az arc kontrasztjai és az öregedés között. 

Az arcokat egy szoftver segítségével elemezték, és arra jutottak, hogy bizonyos kontrasztok, így a szemöldök és a száj kontrasztjai mind a négy etnikai csoportnál csökkennek az évek előrehaladtával.

Megvizsgálták azt is, hogy a különböző kultúrákból származó emberek mennyire ismerik fel ezeket a változásokat. Minden vizsgált arcképből két verziót készítettek, egyet erősebb, egyet pedig halványabb kontrasztokkal. A fotókat kínai és francia önkénteseknek mutatták meg, és arra kérték őket, válasszák ki, melyik képen néz ki fiatalabbnak az alany. A résztvevők, kulturális háttértől függetlenül, 80 százalékban az erősebb kontrasztokkal rendelkező verziót választották.

A kutatók mindebből azt a következtetést vonták le, hogy minél erősebbek egy arc kontrasztjai – vagyis, hogy a szemek, az ajkak és a szemöldök mennyire tűnnek fel –, annál fiatalosabbnak látszik.  

via

A szakértő válaszol! A nők többsége már találkozott intim és bőrgombás problémákkal, de sokan nincsenek tisztában a tünetekkel és a lehetséges gyógymódokkal. Legyen képben és tegye fel kérdéseit szakértőnknek!


Kérdeznék!

Megosztás Facebookon