Életmód

„54 éves vagyok, és eszemben sincs megválni a kedvenc bikinimtől”

Őszinte vallomás egy nőtől, aki egyáltalán nem érti, miért mond le valaki a kedvenc strandviseletéről pusztán a kora miatt.

„Nem tehetek róla, én az a típus vagyok, aki magasról tesz arra, mik a társadalmi elvárások egy korombeli nővel szemben, így aztán ahelyett, hogy beadnám a derekam, és egyrészes fürdőruhába bújnék a strandon, továbbra is a kedvenc bikinimet hordom. Akkor is, ha a testem már rég nem olyan feszes, mint kamaszkoromban volt” – kezdi vallomását az 54 éves Kate Mulvey.

A Telegraph című brit lap állandó írója azóta nagy rajongója a kétrészes fürdőruhának, mióta 16 évesen a spórolt pénzéből vett magának egyet. „Azóta imádom a strandszezont, és már karácsonykor alig várom, hogy belebújjak a legfrissebb szerzeményembe. Csakhogy van egy bökkenő: a környezetem szerint már vagy 20 éve nem lenne szabad bikiniben strandolnom.

Kate azt mondja, sehogy se érti, miért kellene csak azért egyrészesre cserélnie a kedvenc fürdőruháját, mert betöltötte az ötvenet. „Oké, nincs olyan alakom, mint Liz Hurley-nek, de szerintem a bikini nem is az alakról szól. Sokkal inkább az attitűdről. Szerintem bikinit hordani felszabadító, kívánatosnak és szexinek érzem magam benne, és elég magabiztosnak is ahhoz, hogy megmutassam a testem, mindegy, hogy 25 vagy 55 vagyok.

Kate írásában elárulja, ő maga két dologra figyel csak, mikor megveszi az aktuális kedvenc bikinijét: „Az a lényeg, és ez a legfontosabb, hogy az a bikini egyszerű legyen. Hogy ne legyenek rajta se flitterek, se szalagok, se kis szoknya, mert ezek amúgy tök feleslegesek. A másik dolog, amire mindig odafigyelek, hogy jó legyen a méret.

Az újságíró emellett kiemelte, úgy érzi, ha valaki 50 fölött a bikini mellett voksol, az igazából a szabadságról szól. „Arról a szabadságról, hogy pontosan tudod magadról, hogy ki vagy, hogy ki akarsz lenni és, hogy mit akarsz hordani.

Szerinted? Írd meg a véleményedet kommentben!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top