Életmód

Oldaltáskában hurcolássza vak kutyabarátját ez a pitbull

Az idős csivava imádja a közös sétákat 2 éves pitbull pajtásával, aki azonnal a szárnyai alá vette őt, amint meglátta.

Amikor az állatvédő Kristina Helfer 4 hónappal ezelőtt először találkozott Titóval, a sírás fojtogatta. A 16 éves csivava vak volt, nehezen lélegzett, és nem tudta mozgatni a hátsó lábait. Egy nagy kiterjedésű fertőzés volt a hátán, és emiatt folyamatosan zihált. Gazdája beteg lett, a többi családtag pedig nem tudott gondoskodni Titóról, ezért a rossz állapotban lévő kiskutya egy New York-i állatmenhelyre került.

Helfer tudta, hogy azonnali segítség kell a csivavának. A menhely állatorvosa egy orvosi kezelési tervet készített Tito számára, az állatvédő pedig hazavitte a kiskutyát, hogy kényelmesebb körülmények között gyógyulhasson, mivel időközben légcsőszűkület is fellépett nála. És ekkor találkozott Tito Frankkel, a pitbullal!

Forrás: The Dodo

Frank azonnal a szárnyai alá vette. Folyamatosan szemmel tartotta, szimatolta, nyalogatta. Először aggódtam, hogyan reagál majd erre Tito, mivel már elég idős és beteg, de egycsapásra megkedvelte Franket” – mesélte Helfer, aki tavaly augusztusban vette magához a 2 éves pitbullt, akit egy roncstelepen találtak soványan és rühösen. „Frank nővérnek hívjuk viccesen. Olyan, mint egy apa, azonnal egy hullámhosszra kerül a többi kutyával. Korábban kutyakölykök voltam nálam, Frank pedig azokra is felügyelt, mindig velük maradt, ösztönösen nyalogatta őket, hogy segítsen tisztán tartani” – árulta el állatvédő.

Titóval sem volt másképp. Frank ritkán hagyta őt magára, folyamatosan figyelte, vigyázott rá. Helfer tudta, hogy a csivava és a pitbull között szorosabb kötődés alakult ki, mint Frank és a korábbi pártfogoltjai  között.

Szerencsére néhány nap pihenés és gyógykezelés után az idős csivava légzése javulni kezdett, a műtét után pedig teljesen felépült. „Valódi csoda volt. Az operáció jól sikerült, azóta semmilyen légzési problémája sincs” – újságolta Helfer, aki miután látta, hogy mennyire összebarátkozott a két kutya, Titót is magához vette.

Forrás: The Dodo

Bár a kiskutya nem lát és nem tud járni, mindez nem akadályozza meg abban, hogy ne élvezhesse az élet apró örömeit: imád a medenceparton vagy a medencében egy gumiágyon feküdni, Frank pedig oldaltáskában viszi magával a séták alkalmával. Ilyenkor a csöpp csivava teljesen befészkeli magát a szütyőbe, csak a feje látszik ki, és élvezi a gyaloglást, a szagokat, a hangokat. „Amikor sétálunk, sokan megállítanak, és azt mondják: ez a legszebb dolog, amit valaha láttak!” – mondja Helfer. Amikor pedig éppen nem sétálnak a sétányon, vagy nem heverésznek a medence szélén, akkor közösen falatoznak vagy éppen összebújva szunyókálnak. Tito imád úgy aludni, hogy elterül pitbull barátja fején vagy a tappancsain.

Mindaddig, amíg együtt vannak, boldogok. Nem tudni, milyen élete volt korábban Titónak, most azonban egy csodálatos barát van mellette, ez a legédesebb 16. éve a csivavának. Mindig viccelünk, hogy Tito 9 életet él ebben a pillanatban. Nagyon beteg volt, de küzdött, hogy meggyógyulhasson. Nagyon megtisztelő, hogy ilyen boldog pillanatokat szerezhetünk ennek az idős kutyának” – tette hozzá az állatvédő.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top