Életmód

Levélben figyelmeztették a szülőket, hogy lányuk túlsúlyos

Megdöbbentek a szülők, miután levelet kaptak az iskolától figyelmeztetésképpen, hogy lányuk túlsúlyos.

A 12 éves Emma-Louise Eyre 142 centiméter magas és 48 kiló, egészséges kinézettel. Első és második ránézésre sem mondanánk azt, hogy fogynia kellene. Az iskolaorvos mégis ezt gondolta, amikor a levelet megírta a szülőknek. A kislány édesanyja, Sarah felháborodott az üzeneten, szerinte ha gyereke vékonyabb lenne, az már anorexiának számítana, és sem ő, sem mások nem tartják túlsúlyosnak.

„A lányom elég vékony. 12 éves, most kezd változni a teste, a kamaszkor kezdetével. Azért szeretném felhívni a levél üzenete kapcsán a figyelmet, mert emiatt van annyi önmagát károsító, öngyilkosságot elkövető vagy nagyon szorongó gyerek. A lányom nagyon a szívére vette a dolgot. Nem hiszem el, hogy szakemberek azt mondták, hogy fogyjon.”

Emma BMI tömegindexe 22,5 volt májusban, ami egészségesnek és normálisnak számít,  de a levélben azt írták, körülbelül 3 kilót kellene fogynia, hogy elkerülje az egészségügyi problémákat a jövőben.

„Biztos vagyok benne, hogy más gyerekek is kaptak hasonló leveleket. Én, személy szerint rettentő ideges és dühös voltam. Hogyan meri valaki azt állítani, hogy a lányom túlsúlyos? Most azt hiszi magáról, hogy kövér. Nem a gyereknek kellene aggódnia a súlya miatt, hanem a szülőknek, ők azok, akik táplálják a gyerekeket” – mondta el az anya.

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top