Életmód

Ez a lány a kukákból eszik – királyi étkeket

Évek óta csinálja.

A 27 éves Sophie Bridgman akkor kezdett el kukázni, amikor diákként nagyon nehezen tudott kijönni a pénzéből. Tavaly szeptemberben Bangorba, Dél-Walesbe költözött, ahol a mesterszakos diplomáját csinálja. Azóta egészen új szintre lépett a búvárkodásban.

Jellemzően nem magánházak, hanem szupermarketek kukáit bújja, és elmondása szerint annyian csinálják ugyanezt, hogy már külön Whatsapp-csoportjuk is van, amelyben megosztják egymással a talált élelmiszert.

Sophie Bridgman. Fotó: AP.

Amikor a lakótársával elkezdtek kukázni, nagyon hamar rájöttek, hogy annyi ételt találhatnak, ami egy hétre is elég. „Nagyon nehezemre esik végignézni, ahogy pocsékba megy az étel. Voltak időszakok, amikor csak a kukákból éltem, máskor vettem hozzá egy kis zöldséget külön, de általában azt is találunk bőven. Szörnyű belegondolni, hogy az egész kárba veszne, ha mi nem ásnánk ki.”

Az évek folyamán egészen elképesztő ételeket talált. Volt például, hogy elképesztő mennyiségű húst, máskor csak egy zsák hagymát. Van, hogy több karton fagyit találnak, így sokszor adakozásra is jut. „Néha beviszem az egyetemre, amit találok, és leteszem, hátha kéri valaki. És van, amit egy kávézónak adunk.”

(via Metro)

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Getty.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top