Életmód

Egy kis változtatás a reggelin 70 kiló mínuszt eredményezett a férfinél

Egész életében szenvedett túlsúlyától a férfi, végül két évvel ezelőtt jött el a fordulat.

A 21 éves Daniel Clarkot először 9 évesen érte kritika a testsúlya miatt – amikor focizni kezdett. Édesapja figyelmeztette, hogy fogynia kell, ha következő évben is szeretne játszani a csapatban. Tíz évvel később, mielőtt dolgozni kezdett, Clark már 149 kilós volt. Az iskola befejezése után egy évig nem csinált semmit, nem mozgott, viszont egészségtelenül étkezett. A fordulópont 2016-ban, a munka elkezdésével jött el. A férfi egy élelmiszerüzlet árufeltöltője lett, mely nem kevés fizikai munkát igényelt. Clark minden nap végén kimerülten és hányingert érezve ért haza.

Akkor találta ki, hogy reggelire egészségesebb dolgokat kellene fogyasztania. Tojásra, szójaszószra és zabpehelyre cserélte az egészségtelen ételeket, aminek hamarosan meg is lett az eredménye, Clark egyre jobban bírta a munkát, teste pedig fogyásnak indult. A kezdeti eredmények arra sarkallták, hogy még inkább odafigyeljen magára. Korlátozni kezdte a cukorfogyasztását és a bevitt kalóriamennyiséget is, a végeredmény pedig 70 kiló mínusz két év alatt. 

„Még mindig úgy érzem magam, mint amikor túlsúlyos voltam, de amikor belenézek a tükörbe, néha nem ismerem fel magam. Fizikailag nagyon jól érzem magamat, sokkal könnyebb így a mozgás, a ruhatáramat pedig kétszer is le kellett cserélnem.”

Yahoo

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top