Életmód

Nincs több ingyen ebéd a Facebook dolgozóinak

Kétezer dolgozó eddig ingyen kapta az ebédet és a többi ételt a vállalat központjában, ám a költözés miatt ez megváltozik.

Ősszel új központba költözik a Facebook a San Fransiscó-i öböl déli részén található Mountain View városába. A költözés azonban nem várt változással is jár, a jövőben a vállalat nem ad ingyen ebédet mintegy kétezer dolgozójának.

Erről azonban nem a közösségi óriáscég döntött. A város ugyanis még évekkel ezelőtt elfogadott egy szabályt, amely szerint az ott működő cégek nem támogathatják 100 százalékban a dolgozóik étkezését.

Az előírás szerint a támogatás mértéke legfeljebb 50 százalék lehet, ha az irodaházon belül történik az étkezés. Az étkezési költségeket csak akkor állhatja teljes mértékben a Facebook, ha a dolgozók a nyilvános helyi éttermekben esznek.

Nem meglepő, hogy a szabállyal a helyi vendéglátósokat, vállalkozókat szeretné helyzetbe hozni a város vezetése. Korábban ugyanis azt tapasztalták, hogy hiába a Google a település legnagyobb munkáltatója, a kisebb vállalkozások ebből nem sokat profitálnak.

A Google-t egyelőre nem érinti a dolog, mivel csak az új beköltözőkre vonatkozik az előírás. Ám lehetséges, hogy a keresőóriásnál is megváltoznak majd az étkezési szokások, ha a cég tervezett következő beruházása megvalósul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top