Életmód

Vak francia férfi szelte át egyedül a világ legnagyobb sósivatagát

Az életveszélyes területen GPS segítette a tájékozódásban, felszerelését pedig egy taligában húzta maga után.

Alban Tessier tanár hét nap alatt tette meg a Salar de Uyuni sósivatagon át vezető 140 kilométeres utat. Tessier egy akusztikus GPS-eszköz segítségével szelte át a sivatagot.

Az életveszélyes területen át vezető vándorútjához szükséges felszerelést egy taligában húzta maga után. Távol tőle egy kísérőcsapat követte a 41 éves vak francia férfit, aki mint elmondta, meg akarta mutatni a világnak, „hogy a testi korlátozottság nem akadályozhatja meg nagy tettek végrehajtását”.

A Salar de Uyuni 10.582 négyzetkilométeres területe az Andok hegyvonulatai között található medencében, Potosi régióban terül el. A hőmérséklet mínusz három és plusz 20 Celsius-fok között ingadozik.

Tessier-nek meg kellett küzdenie a széllel, a hideggel és havas esővel is. A hó károsította a GPS-eszközét is, így a pótműszerekhez kellett fordulnia.

A férfi kalandját a bolíviai hatóságok is támogatták, hogy így népszerűsítsék a sivatagot, amely a dél-amerikai ország legfőbb látványosságai közé tartozik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top