Életmód

Hét év alatt a duplájára hízott a fogyitablettáktól

A fiatal nő nemrég gyomorszűkítő műtéten esett át, mert hiába szedett súlycsökkentő tablettákat 7 éven át, a duplájára hízott: 45 kilót szedett fel a reklámban látott piruláktól.

A 25 éves Hsziaoli 7 évvel ezelőtt vett be először fogyitablettát egy tévéreklám indíttatására. Akkoriban 45 kilót nyomott a fiatal kínai nő, tehát nem volt túlsúlyos, de úgy érezte, jó lenne leadni pár kilót. Úgy vélte, ebben segíthetnek a pirulák. Eleinte biztatóak voltak az eredmények, de amint abbahagyta a szedést, nemcsak az eddig leadott kilók jöttek rá vissza, hanem még pluszkilók is. Nem sejtette, hogy ezzel egy ördögi kört indít el.

A következő 7 évben átszámítva mintegy 8,3 millió forintot költött súlycsökkentő tablettákra és személyre szabott étrendek összeállíttatására, ám eredménytelenül. Sőt a súlya időközben megduplázódott.

Forrás: Odditycentral

Hsziaoli végül a gyomorszűkítő műtét mellett döntött, hogy leszámoljon a pluszkilók elleni harccal. A kórházban elmondta, hogy az elmúlt 7 évben egyáltalán nem váltak be nála a fogyitabletták, sőt komoly pluszsúly rakódott rá a piruláktól, és szerinte a műtét az egyetlen esélye. Nem emlékezett minden pirula nevére, amit kipróbált, de – mint mondja –, egyik sem vált be, hiába hirdették a reklámokban. Egy-két fajta ugyan átmenetileg biztató eredménnyel kecsegtette, akkor 12-13 kilótól megszabadult egy időre, de amint leállt a tablettákkal, újra visszajöttek a kilók, sőt pluszkilók is.

Most azt szeretné elérni, hogy az emberek ne dőljenek be a reklámokban látottaknak, ő erre a legjobb példa.

Forrás: Odditycentral

Miután kivizsgálták a kórházban, az orvosok arra jutottak, hogy a fiatal nő étkezési szokásai is hozzájárultak a súlygyarapodáshoz, de elsősorban az éveken át szedett fogyasztótabletták a felelősek. Az orvosok szerint a testsúlycsökkentő tabletták ugyan megfékezhetik az étvágyat, és gyors fogyást is eredményezhetnek, de egyik hatás sem tartós.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top