Életmód

Őrületes és furcsa frissítők nyara

Furcsa? Meglepő? Sokkoló? Mindegy, a lényeg, hogy eltérjen az eddig megszokottaktól – így szól az idei nyár trendje, hűsítő italok terén legalábbis. Következzék, mi minden van versenyben e téren 2018-ban.

Az Instagram, az életmódoldalak és a vendéglátó egységek sokasága verseng a nyár legőrültebb italainak megalkotásáért. A küzdelem nem könnyű, évről évre egyre újabb és egyre merészebb indulókat láthatunk felsorakozni, amelyek közül sokan a külsejük miatt kerülnek a fókuszba, de van, amelyik a különleges összetevők miatt vonja magára a figyelmet. Van persze olyan eset, ahol a készítők igazi cukorbombát kreálnak az édesszájú, hűs italra vágyóknak, nem sajnálva az aktuális variációból a karamellszószt, a tejszínhabot, a pillecukrot és sok egyéb ínyencséget sem, de akadnak, akik egészen extrém alapanyagokkal is kísérleteznek. A 2018-as felhozatalban találunk ecetes, kardamomos, uborkás hűsítő levet, netán görögdinnyeitalt „iható magokkal”, de ennél azért elvetemültebb versenyzők is akadnak.

„Olyan világban élünk, ahol a tipikus, a megszokott szinte láthatatlannak számít, ezért mindenki arra törekszik, hogy egyedülállót alkosson. A hűsítő italoknál is igaz ez, sokan igyekeznek eltolni a műfajt egészen a falig, kísérletezve alapanyagok terén – a savanyúságoktól kezdve akár retken át bármivel” – nyilatkozta a New York-i Metaforce tanácsadó cég (amely az őrült ütemet diktáló 21. századi trendek változásait elemzi, mégpedig gazdasági, technológiai és társadalmi téren) társalapítója, Allen Adamson.

A siker titka

A legfontosabb trükk az áttermek, kávézók vagy bloggerek számára, hogy annyira különleges legyen a hűsítő koktélunk, hogy rávegye az embereket arra, hogy akár kétszer is vásároljanak belőle, vagy otthon elkészítsék. Előfordulhat, hogy nem lesz átütő siker az adott ízkombináció, hanem csak egy újabb íz, ami elüt a tucatnyi többitől..

A szakértő, aki egyébként a Shift Ahead: How a Best Companies Stay Relevant in a Fast-Changing World című, a gyorsan változó világunk különböző trendjeit taglaló könyv szerzője is, azt mondja, éppen ezért jellemző tendencia, hogy olyan sok étterem kifejezetten nagy energiával készül a nyárra, kiegészítve a menüjét egy-egy izgalmas hűsítővel. És hogy milyennel is pontosan? A szakértő szerint az idei év trendje egyértelműen az őrült indulóké, amelyekre, ha a rajongók sikeresen ráharapnak, várhatóan meg is osztják majd a róluk készült képet az Instagramon.

A nagy befutók között szerepelnek az állandó kedvenc alapanyagokkal felturbózott verziók, karamellás, kávés finomságok, néha gyógyteával, néha pedig egzotikus gyümölcsökkel kombinálva. Az extrém összetevők iránti kereslet viszont egyre nagyobb, a fokozott érdeklődés persze érthető. Egy-egy frissítő limonádét vagy jeges kávét ugyanis kevesebben fognak megosztani, mint egy szivárványszínekben úszó, rétegesen kiöntött, egzotikus gyümölcsökből készített, mennyei ízű és fergeteges látványt nyújtó hűsítő levet.

A legizgalmasabb nyári italok:

 

Candy Lemonade Mixer duó, gumicukor limonádé haladóknak – Auntie Anne

A sós karamellával és a málnás sajttortával idén biztosra lehet menni – Burger King

Amikor fehér barack tea a jelszó limonádéban és shake – Chick-fil-A

Táblás csoki a lattában, Hersheys Milk Chocolate Bar Latte – Cracker Barrel

 

Jégkása- vagy uborkafanatikusoknak a Tigrisvér, a Hawaii Kék és a Bahama Mama tűnhet érdekesnek a Sonictól.

husitok, nyar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top