Életmód

Diéta tuning: fogyj áfonyával!

Kevés olyan gyümölcs van, amelyik annyira egészséges lenne, mint az áfonya, és ki ne örülne annak, hogy még a zsírpárnák ellen is bevethető?!

Támadj áfonyával a kilók ellen

Az Észak-Amerikában őshonos áfonya kékes színét a benne lévő antocianinoknak köszönheti, amelyek erős antioxidáns tulajdonságukról ismertek. Rendszeres fogyasztásával a szervezet egészséges élelmi rostokhoz juthat, amelyek az emésztést és a bélrendszer hatékony működését segítik elő.

Megtalálhatók még az áfonyában a tanninok, illetve A- és a C-vitamin is, melyeknek köszönhetően a gyümölcs fogyasztásával tovább erősíthetjük az immunrendszerünk.

Jó hír, hogy kutatások szerint a betegségmegelőzés mellett abban is segít az áfonya, hogy megszabaduljunk a fölös kilóinktól. A gyümölcsben található polifenolok ugyanis nagy arányban képesek lebontani a szervezet zsírsejtjeit, sőt az újraképződésüket is segítenek megakadályozni. 

Ha mód van rá, ne süteményben, inkább nyersen fogyaszd!

Tudtad? Mindössze egyetlen adag áfonya annyi antioxidánst tartalmaz, mint amennyi antioxidáns található 5 adag sárgarépában, almában, brokkoliban vagy sütőtökben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top