Életmód

Megdöbbent az anya a szupermarket szexista ruháin

Felháborította üzenetet küldött a szupermarketnek az anya, miután szexistásnak vélte az ott található gyerekruhák feliratait.

Jenny Whitworth szerint károsíthatják a lányok önbecsülését a Morrisons vállalat gyerekruháin található feliratok. A nő a skóciai Perthben látogatott el a szupermarketbe, és megdöbbent, mennyire más az üzenete a fiúpólókon található szövegeknek, mint a lányokén olvashatóké. Míg előbbiek felsőjén a jövő az enyém áll, addig a lányokén a szikrázz, és higgy az unikornisokban.

Forrás: Mercury Press & Media

Vagyis előbbiek esetében az üzenet lényege, hogy ragadják meg a jövőjüket, keressék a sikert és a kalandokat, addig utóbbiaknál az jön le a szövegből, mintha nem lennének különösebben ambiciózusak, csak az egyszarvúakról álmodoznak.

„Nagyon bosszantott, hogy a pólók két teljesen eltérő üzenetet közvetítenek, ezért lefényképeztem őket, hogy mindenki lássa. A lányoknak olyan felsőket kellene viselniük, melyek a vezetésről és a kalandról szólnak, nemcsak unikornisos és lepkés mintájúakat” – mondta Whitworth, aki egyértelműen szexistának találta a megkülönböztetést.

Mirror

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top