Életmód

Gusztustalanul beszóltak a Times Square-en bikiniben pózoló plus size bloggernek

Ha valaki bikiniben áll ki New York legforgalmasabb terére, mindegy, milyen alkatú, az biztos, hogy nem ússza meg a szexista megjegyzéseket.

Anna O’Brien a népszerű Glitter and Lazers plus size divatblog alapítója. A 33 éves lány ahol csak tud, kiáll a sokszínűség mellett – ha kell, a Times Square-re is, egy szál bikiniben.

Glitter (@glitterandlazers) által megosztott bejegyzés,

Anna ötlete az volt, hogy ezzel a látványos akcióval hívja fel a figyelmet arra, hogy a média hiába mutatkozik elfogadóbbnak, valójában a plus size címke alatt is maximum Ashley Grahamet érti – aki, valljuk be, elég távol áll a legtöbb nőtől. Azt gondolnánk, Anna bőven kapott testgyalázó megjegyzéseket, de nem ez volt a legsokkolóbb élménye az akció kapcsán: hanem a nyers szexizmus.

Glitter (@glitterandlazers) által megosztott bejegyzés,

A nőre csak úgy záporoztak a pofátlan és gusztustalan kommentek: több férfi is a tudtára adta, hogy ő bizony a „nagy segge” ellenére is megcsinálná, mások pedig arra biztatták, egy kis twerkkel rázza meg a hurkáit. Anna teljesen kiakadt: „Állt nem olyan távol tőlem két normál alkatú, testfestett lány. Ők semmi ilyen kommentet nem kaptak. Ledöbbentem, tehetetlen voltam, egy arc nélküli test voltam számukra.”

Glitter (@glitterandlazers) által megosztott bejegyzés,

„Tisztázzunk valamit: egy plus size nő vagy egy bármilyen nő értékét nem az határozza meg, hogy le akarnak-e vele feküdni a férfiak vagy sem. Nem azért születtünk, hogy mást kielégítsünk, hanem hogy megváltoztassuk a világot!”

yahoo

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top