nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Azért sterilizáltatta magát, hogy megmentse a bolygót

Azért sterilizáltatta magát, hogy megmentse a bolygót

Néhány ember számára az a gondolat, hogy új embert hoznak egy olyan világba, amely már most az éghajlatváltozás hatásaitól szenved, félelmetesnek tűnik.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Az újrahasznosítási tanácsadással foglalkozó Gwynn MacKellen úgy döntött, saját kezébe veszi az irányítást, és visszafordíthatatlan sterilizációs eljárást kért, hogy soha ne legyen gyereke. A 31 éves nő a This Morning című tévéműsorban elmondta, hogy ezzel az eljárással tesz egy kicsit a bolygó megmentéséért. 

„Egy svédországi egyetem nemrégiben kiadott tanulmányában azt állapította meg, hogy ha eggyel kevesebb gyerek születik, azzal több mint 2000-szer nagyobb hatást gyakorlok az üvegházhatást okozó gázok csökkentésére, mint az újrahasznosítással és 71-szer nagyobbat, mint azzal, ha a növényi alapú étrendet követem. Minden más, amit a környezet védelmében tehetsz, sokkal kevésbé hatékony, mert ha egyszer megszülöd a gyereked, ő is hatással lesz a környezet változására, ahogy az ő utódai meg azoknak az utódai, és így tovább.”

Gwynn már a húszas évei elején eldöntötte, hogy nem vállal gyereket, bár először azt képozelte, hogy a partnereit meg tudja győzni a vaszektómiáról, de ők ezt elutasították. Egyikük tette fel a kérdést:

„Ha olyan fontos ez számodra, miért nem csinálod meg te magad?”

Gwynn akkor még csak 26 éves volt, mégis eltökélt szándéka volt végigmenni a procedúrán, talált is egy orvost, aki elvállalta, hogy megcsinálja a sterilizálást. Bár Gwynn teljesen biztos magában és a döntésében, leszögezte, hogy nem ítéli el azokat, akik máshogy választanak.

Yahoo

Megosztás Facebookon