Életmód

Szicília két napra Budapestre költözik

Olasz zenészek! Mediterrán táncok! Szicíliai zene és kultúra a Belvárosban.

A Taranta Fest zenei fesztivál középpontjában a dél-olasz zene és kultúra áll. Július 12–13-án egy kétnapos, ingyenes rendezvény keretében a budapesti Anker’tben lehet megmerítkezni a mediterrán hangzásvilágban.

Az idei fesztivál főszereplője négy fiatal szicíliai zeneszerző-énekes, akik zenéjükben „izgalmasan ötvözik a hagyományos szicíliai népzenét és a modern zenei elemeket” – írja a fesztivál sajtóközleménye. Idén Mimì Sterrantino, Francesca Incudine, Valentina Balistreri és Roberta Gulisano képviselik az új és hagyományos szicíliai zenét külföldön, így nálunk is.

Taranta Fesztivál

A kétnapos rendezvény számos interaktív lehetőséggel várja a résztvevőket, amelyeken megtanulhatjuk ropni a tarantellát és a pizzicát, készíthetünk szicíliai pásztorsípot, mediterrán ritmusokat dobolhatunk a jellegzetes szicíliai keretes dobon, és játszhatunk szicíliai dorombon is. Az igazán kísérletező kedvűek pedig újrahasznosított anyagokból készíthetnek hangszereket. A foglalkozások ingyenesek, de néhány közülük regisztrációhoz kötött a rendezvény honlapján a rendelkezésre álló hangszerek száma miatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top