Életmód

Négy hétvégén újra a gyalogosoké a Szabadság híd

A tavalyi nagy siker miatt ismét lezárják a Szabadság hidat az autók elől négy hétvégére. Mivel az autók mellett a tömegközlekedési eszközök sem járnak majd a dunai átkelőn, így alternatív megoldásokat javasol a BKK azoknak, akik nem piknikeznek a hídon.

Négy egymást követő nyári hétvégén újra átengedik a fővárosi lakosoknak, a gyalogosoknak, az arra sétálóknak a Szabadság hidat a tavalyi nagy népszerűségre való tekintettel – jelentette be a BKK is honlapján, mi pedig már májusban beszámoltunk róla.

Ekkor jelentette be ugyanis Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes, hogy idén is a gyalogosoké lesz négy nyári hétvégére – július 14–15-én, 21–22-én, 28–29-én és augusztus 4–5-én – a forgalomtól elzárt Szabadság híd.

A BKK tájékoztatása szerint a lezárás idején Pesten a Fővám térig közlekedő 72-es trolibusz modern járműveivel, Pest és Buda között az M4-es metróval, illetve a 7-es és a 133E buszjárattal, a dél-budai szakaszon pedig a hosszabb útvonalon közlekedő 56A és 61-es villamossal utazhatnak a 47-es, a 48-as és a 49-es villamos helyett.

A lezárás ideje alatt – mind a négy hétvégén szombaton 0 órától vasárnap 24 óráig – a Fővám téri közlekedési jelzőlámpa sárga villogó üzemmódban működik; a Kálvin tér felől érkezők a híd előtt tudnak majd visszafordulni, illetve továbbhaladhatnak a Belgrád rakpart–Havas utca útvonalon is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top