Életmód

A magyar éttermekben és menzákon is lehet a fertőzött mirelit zöldségből

Bár a nagy áruházláncok visszahívták a mérgező termékeket, az éttermekben még mindig lehet a veszélyes gyorsfagyasztott zöldségből.

Mint arról beszámoltunk, Listeria baktériummal szennyezett gyorsfagyasztott zöldséget hívtak vissza. A Greenyard vállalat bajai üzemében készült termékektől 47 ember betegedett meg Európában, 9-en bele is haltak a fertőzésbe.

Bár azt megbecsülni sem lehet, hány tonna árut kellett visszahívni, szinte az összes nagy magyarországi üzletlánc levette a polcairól az érintett fagyasztott zöldségeket. Itthon nem fordult elő megbetegedés.

Az éttermekben és menzákon azonban még lehet a mérgező fertőzött zöldségből – írja a Ripost. Sok étterem, menza és kifőzde ugyanis például a Metro áruházból szerzi be nagy tételben az árut, így a mirelit zöldséget is.

A lapnak a Nébih azt mondta: jelenleg nem tudnak arról, hogy az éttermek kaptak volna az érintett üzemtől, de ezt nem lehet kizárni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top