Életmód

Kiállnak az iráni nők a táncos videó miatt letartóztatott tinilány mellett

Az iráni nők nem tudják tétlenül nézni, hogy letartóztattak egy fiatal lányt csupán azért, mert táncos videókat töltött fel az Instagramra.

Ahogy azt tegnap mi is megírtuk, Iránban letartóztatták a 18 éves Maedeh Hojabrit, mert olyan videókat tett közzé az Instagram-oldalán, melyeken a saját hálószobájában táncol, mindezt ráadásul a kötelező fejkendő viselése nélkül.  

Bár a lány fiókját azóta felfüggesztették, a lementett videói folyamatosan terjednek a neten.

A fiatal lány mellett azóta számos iráni nő állt ki. Tiltakozásul a táncolj a szabadságba, illetve a tánc nem bűn hastaggel posztolnak a közösségi oldalakra olyan videókat, melyeken maguk is táncolnak, gyakran szintén fejkendő nélkül.

Masih Alinejad (@masih.alinejad) által megosztott bejegyzés,

Az iráni hatóságok nagyon nem nézik jó szemmel a táncot. A zumbát tavaly nyáron betiltották az országban, mondván, hogy iszlámellenes. 2014-ben pedig három nő és három férfi kapott egyéves felfüggesztett börtönbüntetést és 91 ostorcsapást azért, mert készítettek egy videót, melyen teheráni háztetőkön táncolnak Pharrell Williams Happy című slágerére.

Yahoo

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top