Életmód

Csak a lábai 70 kilósak a limfödémás nőnek

Borzasztóan megkeseríti a limfödémás nő életét a betegsége, melyre nincsen gyógymód.

Janice Greene egész életében limfödémában szenvedett, melyet a nyirokrendszer elzáródása okoz. A genetikai rendellenességre semmilyen gyógymódot nem találtak még. Az elmúlt években azonban akkorák lettek Greene duzzanatai a lábán, hogy önmagukban 68 kilót nyomnak.

Ez szinte teljesen ellehetetleníti a nőt a mozgásban, ráadásul nem fér fel bizonyos járművekre, az éttermekben nincs akkora méretű szék, amin rendesen helyet tudna foglalni, így elég kilátástalannak tűnik az élete.

„Nem találsz megfelelő méretű ruhát vagy cipőt, nem akarsz nyilvános helyekre menni, mert rengeteg ember követ csak azért, hogy lefotózzon. Az elmúlt néhány évben nem gondoltam, hogy bármilyen jövőm is lenne.”

Greene azonban nemrég belekezdett egy úgynevezett komplex ödémamentesítő kezelésbe, amely, úgy tűnik, segített, és jelentősen csökkentette a duzzadást. Bár soha nem fog teljesen meggyógyulni, a nő számára már ez is hatalmas változást jelent az elmúlt évek szenvedéseihez képest.

Daily Star

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top