nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Hiába csúfolták társai, fiúsra vágatta haját a bátyját gyászoló kislány

Hiába csúfolták társai, fiúsra vágatta haját a bátyját gyászoló kislány

A hétéves Posie Stewart azért döntött fürtjei levágatása mellett, hogy felhívja a figyelmet a rendkívül veszélyes agyhártyagyulladásra, illetve hogy így emlékezzen meg a betegségben elhunyt bátyjáról.
Avatar
nlc
f Ajánlom

Posie soha sem ismerhette meg bátyját, a tizenhárom évvel ezelőtt, hét hónapos korában agyhártyagyulladásban elhunyt Oscart. Azt azonban tudta, hogy a szülei még ennyi évvel a halála után is gyászolják, és hogy óriási fájdalmat jelent nekik az elvesztése. Ezért a bátor kislány engedélyt kért édesanyjától hosszú haja fiúsra vágatására, részben hogy így tisztelegjen Oscar emléke előtt, részben pedig hogy családja történetével felhívja az emberek figyelmét erre a csecsemők számára különösen veszélyes betegségre.

Posie-t még csúfolódó társai sem tudták eltántorítani céljától. A levágott hajfürtjeiből parókát készíttetett, amelyet egy rákbeteg gyerekekkel foglalkozó alapítványnak adományozott. És egy adományoldalon gyűjtést is indított. Eddig 2700 font folyt be, amely összeggel Posie egy, az agyhártyagyulladás gyógyítási lehetőségeivel foglalkozó tudományos intézetet fog támogatni.

(Forrás: Metro)

Megosztás Facebookon