Életmód

Szarszag terjeng a Budapest Pride útvonalán

Trágyával szórták fel a Városligeti fasor fáit, ahonnan a menet a Kossuth térre vonul. 45 perces késéssel, de elindultak a felvonulók az Andrássy útra, a szervezők nagyjából 11 ezer fővel számolnak.

Megkezdődött szombat délután a 23. Budapest Pride programsorozat záró rendezvénye, a „Merj nagyot álmodni!” mottóval meghirdetett felvonulás. Az LMBTQ-közösség (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer emberek) és támogatóik a Városligeti fasorban gyülekeztek, majd a Szivárvány Misszió Alapítvány által szervezett felvonulás résztvevői elindultak a Kossuth Lajos térhez.

Fotó: Neményi Márton / NLCafé

Az NLCafé helyszíni tudósítója körülbelül 10 ezerre saccolja a résztvevők számát.

Sok a rendőr, sokkal jobban elkordonozták, mint tavaly. Szorgos kezek trágyával szórták fel a Városligeti fasor fáit, büdös van. Nem olyan vészes, mint pár éve az Andrássyn, de azért látványos. A menetbe azért valahogy csak beügyeskedték magukat a tüntetők, körülbelül egy tucatnyian lehetnek, molinóztak, de a rendőrök kiszorították őket

– jelentette tudósítónk.

Fotó: Neményi Márton / NLCafé

Az Andrássy út–Nagymező utca–Bajcsy Zsilinszky út–Alkotmány utca útvonalra tervezett menet élén szivárványszínű zászlókkal és luftballonokkal feldíszített, nyitott platójú kamion halad.

Fotó: Neményi Márton / NLCafé

Fotó: Neményi Márton / NLCafé

A szervezők előzetes közlése szerint a felvonulás két rövid beszéddel zárul. Ezt követően a Rainbow Partyn Conchita Wurst élőben lép fel a Budapest Parkban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top