Életmód

Instant karma – felfalták az orvvadászokat az oroszlánok

Oroszlánok tépték szét és ették meg azokat az orvvadászokat, aki orrszarvúkat akartak ölni egy dél-afrikai rezervátumban. A maradványokból nehéz megállapítani, hogy kettő vagy három orvvadásszal végeztek a nagymacskák.

Levadászták, széttépték, majd felfalták az oroszlánok azt a két (vagy három) orvvadászt, akik orrszarvúkat akartak megölni tülkeikért a dél-afrikai Sibuya rezervátumban. A vadorzók maradványait a napokban találták meg a területen, azt feltételezik, hogy hétfő vagy vasárnap éjjel keveredhettek az oroszlánok területére.

A megmaradt maradványokból nehéz megállapítani, hogy kettő vagy három orvvadász veszett oda, mellettük megtalálták a hangtompítós fegyvereiket és azt a baltát is, amivel megcsonkították volna a rinocéroszokat.

A történetről beszámoló BBC megjegyzi, hogy a dél-afrikai Eastern Cape tartományban idén 9, míg az egész országban közel hétezer orrszarvút ejtettek el az elmúlt tíz évben. Az is előfordult már, hogy vacsorának nézték a sötétben settenkedő orvvadászokat az oroszlánok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top