Életmód

Így tolt be 74 hot dogot 10 perc alatt az evőverseny bajnoka – videó

Egy hét alatt sem tudnánk megenni azt a mennyiségű hot dogot, amennyivel a 43 éves kaliforniai férfi győzött az evőversenyen. Sőt, saját rekordját is megdöntötte.

A bajnoki cím védője ismét megdöntötte saját rekordját az amerikai hotdog-evő versenyen. Joey „Jaws” Chestnut 74 hot dogot evett meg 10 perc alatt, amivel tizenegyedszer győzött a Coney Island-i július 4-i hagyományos megmérettetésen.

„Találtam egy erős ritmust. Jól éreztem ma magam” – mondta rekorddöntéséről a 34 éves kaliforniai Chestnut.

Bár a férfi 10 hot doggal többet evett, mint a második helyezett Carmen Cincotti, egy bírói hiba majdnem megkérdőjelezte az általa elért végeredményt. Eric Gonzalez brooklyni kerületi ügyész azonban a végén hitelesítette Chestnut 74 hot dogos új rekordját.

A New York-i Coney Islanden szerdán megrendezett Nathan’s hotdog-evő versenyre idén is több ezren voltak kíváncsiak az igen meleg idő ellenére. A bajnokságot 1916 óta rendezik meg a függetlenség napján, július 4-én.

A nőknél is a korábbi bajnok, Miki Sudo lett a győztes, aki azonban elmaradt korábbi teljesítményétől. Idén csak 37 hot dogot tudott megenni szemben a tavalyi 41-gyel. Sudo a nagy meleget okolta azért, hogy kevesebbet evett. Így is fölényesen nyert, mivel a második helyezett csak 28 hot dog befalására volt képes.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top